Pelastuneiden määrä

Jatkoa ketjulle LHPK:n uusi Katekismus:

Tummennettu kohta särähtää korvaan. En ole tällaista oppia Raamatusta löytänyt. Pidän sitä harhaisena oppina.

1 tykkäys

Minusta on ihan hyvin mahdollista, että kaikki pääsevät taivaaseen. Oppia tästä ei kuitenkaan voi tehdä.

2 tykkäystä

On ollut yleinen ajatus, että pelastuneita on selvästi vähemmän kuin kadotettuja. Yleisimmin käytetty kohta on Matt 7:13-14: "Menkää sisään ahtaasta portista. Monet menevät avarasta portista ja laveaa tietä, mutta se vie kadotukseen. Miten ahdas onkaan se portti ja kapea se tie, joka vie elämään, ja vain harvat löytävät sen!

Kristityn elämän esikuvana toimi Israelin erämäävaellus, josta Paavali sanoo, että useimmat heistä Jumala hylkäsi, kohtasihan heidät tuho autiomaassa. Näin heistä tuli meille varoittavia esimerkkejä: meidän ei pidä himoita pahaa, niin kuin he tekivät. (1 Kor 10:5-6) Jotkut lankesivat epäjumalanpalvelukseen, toiset siiveettömyyteen ja niin edelleen.

Toisaalta erämaavaeluukseen liittyy kohtaus, jossa Mooses vetoaa Jumalaan (2 Moos 32):
11 Mooses koetti lepyttää Herraa, Jumalaansa, ja sanoi: "Miksi, Herra, vihastuisit omaan kansaasi? Sinähän toit sen pois Egyptistä suurella voimallasi ja väkevällä kädelläsi.
12 Miksi egyptiläiset saisivat sanoa, että sinä veit israelilaiset pois vain tappaaksesi heidät vuorilla ja hävittääksesi heidät maan päältä? Anna vihasi lauhtua ja luovu aikeestasi tuhota kansasi.
13 Muista palvelijoitasi Abrahamia, Iisakia ja Jaakobia, joille vannoit oman itsesi kautta: ‘Minä annan sinulle jälkeläisiä niin paljon, että heitä on kuin taivaan tähtiä, ja annan heille ikuiseksi omaisuudeksi sen maan, jonka olen heille luvannut.’"
14 Niin Herran viha lauhtui, ja hän päätti luopua siitä hävityksestä, jolla oli uhannut kansaansa.

Uudessa liitossa tämä tarkoittaisi, että miksi Jumala olisi järjestänyt pelastuksen, jos se suurelta osalta kävisi turhaksi. Eivätkö pahat henget voisi silloin sanoa, että he voittivat kuitenkin enemmän? Mooses vastaa tässä kirkkoa, joka rukoilee kaikkien puolesta.

Maltillisempi tulkinta olisi, että pelastuneiden osuutta ei tiedetä, mutta kadotuksen mahdollisuudesta on varoitettu ankarasti.

Minusta tämä ei ole lainkaan todennäköistä.

1 tykkäys

Pelastuneita on ehkä vähemmistö mutta Ilmestyskirjan mukaan “suuri joukko, jota ei kukaan voi lukea.”

3 tykkäystä

Ehkäpä ilon ja kärsimyksen määrän summa on vakio. Jotta siis ilo olisi teillä isompi, pitää meitä kärsiviä olla vastaavasti paljon enemmän…

Aina voi toivoa. Suorastaan pitää, koska Jumalakin toivoo niin.

1 tykkäys

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Sääntöjen vastainen ja siksi tänne siirretty

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Sääntöjen vastainen ja siksi tänne siirretty

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Sääntöjen vastainen ja siksi tänne siirretty

Olen sanonut ennenkin, mutta mielestäni aloituksen kysymys on ainoa kysymys joka on huono kristinuskossa. Koska en ole keksinyt siitä seuraavaan missään tilanteessa mitään hyvää.

Oman pelastuksen kysyminen toki on oikein järkevää.

Yksi viesti ja sitä lainaava viesti poistettu. Seuraava joka toivoo muiden palstalaisten joutuvan helvettiin saa bannin.

1 tykkäys

Hes. 33:11 Näin sanoo Herra Jumala: Niin totta kuin elän, en minä tahdo, että jumalaton kuolee vaan että hän kääntyy teiltään ja saa elää. Kääntykää! Kääntykää pahoilta teiltänne!

3 tykkäystä

Raamatun totuuden mukaan Jumalalla on valittujen muista kansoista koottava pakanoiden lukumäärä (Joh. 15: 16; Room. 11: 25; Room. 9: 18), jotka Hän valitsee taivaaseen, mutta Hän ei kuitenkaan määrää ketään helvettiinkään. Sen vuoksi me taivaaseen valitut kristityt saamme kiittää Jumalaa siitä, miten kastettuina uskoessamme Jeesukseen olemme päässeet valittujen joukkoon. Mikä valtava armo ja etuoikeus!! (Ef. 1: 1-3).

Yksi viesti siirrettiin toiseen ketjuun: Moderointikeskustelu

Toivominen on kuitenkin eri asia kuin asian mahdollisuuden arviointi, jota edellä harrastit.

Mikä ihmiselle on mahdotonta, se on Jumalalle mahdollista.

Jumala voi siis vielä kääntää tämän niin, että olet väärässä.