Turun tuomiokirkon alttari Pride väreissä

Todennäköisesti näin on. Ilmeisesti paikalla olleet eivät ole halunneet itseään kuvaan jos sateenkaarimessut eivät periaatteessa (vielä) ole Tuomiokirkon ohjelmassa. Ettei tulisi syytöksiä luvattomuudesta.

1 tykkäys

Ja MV-lehdessäkö tämä totuus oli kerrottu ?

Eikö kuitenkin ole myös niin, ettei sinne kuka tahansa pääse “mestaroimaan”, vaikkei siis kuvia olekaan, vastuuhenkilöt ovat tiedossa ?

No niin. Hyvä. Tätä olen toivonut. Eli tiedossasi on yksi luotettava silminnäkijä, joten silloin asiaa on turha epäillä. Tämä olisi ollut hyvä tuoda heti esiin. Se että jossakin monet ja eri näkemyksiä edustavat ihmiset keskustelevat ilmiöstä ei aina tarkoita sitä että ilmiö olisi todella ollut olemassa. Mutta nyt tiedämme että niin on ollut.

Koska asiaa ei tunnuta missään muualla tiedotettavan kuin suljetuilla fb-sivuilla ja Mitä%¤##¤"-lehdessä niin tästähän voisi melkein toivoa että tuo M…-lehti saisi kirkon tiedonjulkistamispalkinnon ainoana luotettavana ja ennakkoluulottomana journalistisena julkaisuna. Toivottavasti valintaraadissa ei istu liikaa lipilaarikristittyjä.

1 tykkäys

Oletko ihan tosissasi? Koko jutussa ei minusta ole mitään erityisen ihmeellistä eikä epäuskottavaa. Luultavimmin siitä ei ole kirjoitettu valtamediassa, koska se yksinkertaisesti ei ylitä uutiskynnystä. Jos nyt joku marginaalisempi media bongaa jutun somesta ja välittää sen eteenpäin, niin mielestäsi se tästä hyvästä ansaitsisi “kirkon tiedonjulkistamispalkinnon ainoana luotettavana ja ennakkoluulottomana journalistisena julkaisuna”?

2 tykkäystä

Jos näin on, niin se kertoo jotain yhteiskunnan ja sitä tukevan valtamedian tilasta. Tämä ei ole enää se koti-uskonto-isänmaa-Suomi, johon synnyin - vaan jotain todella vierasta.

Jos et ole vaivautunut lukemaan viestejä, älä vaivaudu kommentoimaan. Se on ajanhukkaa meille kaikille.

17 viestiä siirrettiin toiseen ketjuun: Onko homoseksi kaikissa tilanteissa syntiä?

Jos nyt ajatellaan, että olisi käynyt niin, että joku olisi lavastanut tilanteen ja ottanut kuvan, ja jos se olisi mielestäsi aitona uutiskynnyksen kristillisessä ja myös sekulaarissa mediassa ylittävä asia, niin miksei väärennöskohua sitten ole näkynyt missään? Tai mikseivät Turun seurakuntien työntekijät ole oikaisseet asiaa ja todenneet sen valheelliseksi.

Miksi se, että otsikoita ei ole ollut, olisi todiste tai viite siihen suuntaan, että tilanne ei ole aito? Jos
pride-alttari se ei väärennettynäkään herätä/herättäisi kummemmin huomiota, mikä olisi ollut mielestäsi lavastajan motiivi?

Siirsin homoseksuaalisuuskirjoitukset toisen otsikon alle. Oikein sopivaa ei löytynyt mutta edes sinnepäin… Nyt sitten vain Turku Pride - asiaa tänne.

1 tykkäys

Kelpaisiko vastakohta eli “hulvallinen”? (mitä sitten ikinä tarkoittaisikaan…):thinking:

Ei nyt rajoiteta vain Turkuun näitä kirkon sateenkaari/pride-irrotteluja.

Tapiolan kirkossa näin papilla kerran sellaisen sateenkaarivaatteen (kuin kaulaliina, mikä roikkuu kietomatta kaulan ympäri, liinan molemmat päät eteen rinnalle, papit kertokoot tuon nauhan oikean nimen). Sini-valko-puna-kelta, räikeillä väreillä. Ei todellakaan muistuttanut mitään liturgisia värejä.

Olisiko se nimeltään stola?

1 tykkäys

Yleensä näitä on lähetysihmisillä, eikä asia liity mitenkään pride-monivärisyyteen vaan “ihanaan” afrikkalaiseen inkulturaatioon tai muuhun vastaavaan, jossa paikalliset kuosit otetaan kirkolliseen käyttöön.

3 tykkäystä

En jaksa odottaa Rhinestone-Cowboy-tyyppisiä glitter- ja vilkkuva-ledivalomatto-tyyppisiä messuvermeitä.

Älä odota enää:

http://badvestments.blogspot.fi/

1 tykkäys

Mun näkemä tällainen on ollut kehitysvammaistyön papilla, kehitysvammaisten itse suunnittelema ja tekemä stola, jonka värimaailma mun muistaakseni oli muuten liturgisista väreistä peräisin. Kaunis ajatus, vaikka toteutuksesta voikin olla montaa mieltä.

2 tykkäystä

Näin taitaa olla ainakin ollut. En sitten tiedä, miten asia nykyään on muuttunut kun tietyt tahot ovat omineet sateenkaaren itselleen. Siihenkään ei ollenkaan pitäisi suostua tai mennä mukaan.

Mitä värikästä muuten on ns. sateenkaarivihkimisissä jne.? Eikö yksivärisyys kuvastaisi niitä paljon paremmin?

@Anskutin Varmasti on kaikenlaisien lapsi- tai erityisryhmien askarteluissa syntyneitä teoksia tai vaikka jonkin seurakuntalaisen omin kätösin virkkaamia kirkkotekstiilejä tullut tarjolle ja niitä on sitten kohteliaisuussyistä tai ihan ilostakin käytetty. Ihan kaunistahan se periaatteessa on, mutta käyttöyhteydet pitää miettiä tarkkaan.

1 tykkäys