Uskonnollisia linkkejä

Tähän wikisivuun voi laittaa pysyväisluonteisia uskonnollisia linkkejä, joiden ei ole tarkoitus herättää keskustelua. Sivua voi kukin käyttåjä muokata. Jos mielestäsi aiheelle ei löydy sopivaa alaotsikkoa, kirjoita se lihavoidulla alla. Linkistä tulee laittaa jonkinlainen otsake, osoite sekä lyhyt kuvaus. Jos haluat keskustella esitetystä linkistä, aloita asiasta uusi ketju.

Dogmatiikka
Perttu Häkkinen: Jouko Piho:“On helvetin tyhmää mennä helvettiin”

Pihon henkilöhaastattelu sekä keskustelua universalismista. Lisäksi Kari Kuulan dogmihistoriallista kerrontaa unuversalismista.

Nestoriolaisen piispan ja kopti-piispan keskustelu kristologiasta.

Liturgiikka
Service Book Of Holy Orthodox Church By Hapgood

Englannininkielinen ortodoksinen jumalanpalveluskirja 1900-luvun alusta. Ilmeisesti venäläistaustainen.

Leo Mellerin näkemyksiä mm. Clintoneista: http://www.ristintie.com/files/Meller-Leo-Monica,-Bill-ja-viimeinen-taistelu-Jerusalemista-osa-1.-Hki.mp3

En löytänyt sopivampaakaan otsikkoa, joten laitan tämän otsikon alle. Juttu on hyvin mielenkiintoinen ja julkaistu vuosi sitten.

"Jo leikki-ikäisenä Osmo Ojansivu oli pappi: hän siunasi kuolleita lintuja lakana selässä ja piti jumalanpalveluksia kiven päältä.

”Ihmettelen, miten olin niin kiinnostunut uskontoon ja kirkkoon liittyvistä asioista”, Ojansivu kertoo kotonaan, Sastamalan seurakuntatalon lähellä sijaitsevassa rivitalossa.

”Jälkeenpäin olen ajatellut, että kompensoin sillä rajallista elämää. Koti oli niin köyhä, ja isän kuoltua varmaan siinä oli turvallisen hahmon hakemista.”

”Kauheasti minua yritettiin naittaa – milloin vanhalle emännälle, milloin kellekin. Jos minut nähtiin jonkun seurassa, huhut alkoivat liikkua.”

"Omat seurakuntalaiset masinoivat ennennäkemättömän vaalikampanjan. Kun Ojansivu vaalipäivänä ajoi äänestyspaikan Tyrvään kirkon ohitse, hän näki pitkän kiemurtelevan jonon. Äänestysliput loppuivat kesken.

Ylivoimaisesti voittanut Ojansivu koki, että hän ei voisi pettää tätä seurakuntaa. Pian hän kuitenkin huomasi, että kaikki eivät olleet tyytyväisiä."

1 tykkäys

En tunne Mr. Ojansivua mutta seuraajansa oli kyllä varmasti piispa Mäkisen mieleen - joskin seurakuntalaisille hyvin kiistanalainen henkilö. Yrittipä tuo kieltää SLEY:n omat messut Karkussakin kunnes löytyi paperi, jonka edessä kirkkoherrankin oli taivuttava.
No sinällään yksi ja sama, sillä Karkun messut ovat kirkon messuja koska SLEY on osa evl.fi organisaatiota. Kaksilla rattailla on pidemmän päälle varsin vaikea ajaa.

Olen kuunnellut Kalevi Lehtisen Johanneksen evankeliumin selitystä itseasiassa jo pidemmän ajan.
Sarjassa on 19 videota, kuuntelin eilen uudelleen osan 15, jossa Kalevi hyvin avaa Joh.15- lukua Hengen hedelmistä.

3 tykkäystä

Jotain katolista sälää ilmaiseksi luettavissa:

On mukavaa että näitä löytyy, ja samalla epämukavaa, kun ei ole paperiversioita.

D

Martti Vaahtoranta, Pyhän Marian postilla: Helluntai.

Isä Andrei Verikovin podcast kirkkoon liittymisestä. Saattaa kiinnostaa, jos joku asiaa pohtii. Löytyy myös Spotifystä ja muilta alustoilta.

1 tykkäys

Tuli vastaan toisen ketjun myötä. Kiinnostanee palstalaisia. Kanavan nimen perusteella Opus Dein kanava.

1 tykkäys

Radiossa on näköjään ollut viime sunnuntaina akatistos P. Johannes Sonkajanrantalaiselle. Symppistä että radiosta tulee tällaisiakin.

3 tykkäystä

Piispa Hintikka: Tiedämme nyt paremmin kuin Raamatun kirjoittajat 500 vuotta sitten.

1 tykkäys

Meidän Maria, Kirkkojen Maailman Neuvoston Keskuskomiten jäsen!

Suuren torstain jalkojenpesupalvelus.

https://m.youtube.com/watch?v=489uZvkIse4&t=1243s

1 tykkäys