Moderointipäätökset

Tässä ketjussa ilmoitetaan moderointipäätöksistä.

Ei useampia tunnuksia

Tiedoksenne: eräällä käyttäjällä oli kaksi tunnusta. Toinen niistä on nyt poistettu.

Muistutuksena, säännöistä: “Yksi henkilö saa olla rekisteröitynyt vain yhdellä nimimerkillä, ellei ylläpito anna tästä poikkeuslupaa.” Lähtökohtaisesti poikkeuslupa myönnetään silloin, kun toinen nimimerkki sisältää oikean nimen ja toinen ei. Tätä käytetään erityisesti, kun tahdotaan suojella (myöhemmin julkaistavien) artikkelien kirjoittajien identiteettiä, mutta myös heidän mahdollisuuttaan osallistua keskusteluun. Poikkeuslupaa haetaan ennen toisen tunnuksen tekemistä.

Sääntöjen soveltaminen: kielenkäyttö

Seuraavat termit ovat kiellettyjä arvioitaessa toisen yhteisön tai henkilön ajattelua, oppia ja toimintaa, tai käyttäytymistä foorumilla:

Seuraavat termit ovat kiellettyjä viitatessa ihmisiin tai ihmisryhmiin:


Tämä on sovellusohje sääntöjen kohdasta, jonka mukaan kielenkäyttö ei saa olla leimaavaa.

Lienee selvää, ettei foorumilla käytäviin keskusteluihin viitata täällä “paskan jauhamisena” tai vastaavantasoisilla ilmauksilla, vaikka keskustelun aihe tai sisältö ei herättäisikään itsessä suurta kiinnostusta. Kyseinen ilmaus poistettu viestistä Moderointiehdotukset -ketjussa.

2 tykkäystä

Poistetut käyttäjät

Lähtökohtaisesti tunnuksia ei poisteta, mikäli kirjoittaja on kirjoittanut paljon viestejä. Foorumin tekniikka estää tunnuksen poistamisen, mikäli viestejä on yli 15. Tämän määrän jälkeen tunnukset voidaan anonymisoida, niin ettei profiiliin jää tietoa kirjoittajasta.

  • Inkvisiittori, poistettu 16.8.2016, syy: pyysi tunnuksensa poistoa

Estetyt käyttäjät (eivät voi kirjoittaa)

Hyllytetyt käyttäjät (eivät voi kirjautua foorumille)

  • Kulkuri, hyllytetty 12.10.2016 seitsemän päivän ajaksi. Syy: sääntörikkomus (kristillistä kirkkokuntaa vastaan hyökkääminen)
  • Kulkuri, hyllytetty 20.10.2016 90 päiväksi. Syy: jatkuvat hyökkäykset helluntailaisuutta vastaan.
  • atte, hyllytetty 12.11.2016 30 päiväksi. Syy: epäsuorat natsisyytökset, rikoskielenkäyttö (josta aiemmin varoitettu)
  • sirpa, hyllytetty 22.11.2016 kahden päivän ajaksi. Syy: toisia keskustelijoita leimaavat viestit ketjussa Mitä on kristinusko?

Sääntöpäivitykset

Sääntöjä on päivitetty seuraavasti:

  • 12.10.2016: lisätty maininnat ekumenian hyvistä tavoista, instituutiosuojelusta, selkeytetty yleisesti sääntöjen rakennetta väliotsikoin, huomautettu luottamustasojen olemassaoloista sekä tarkennettu sääntöjen yleistä tarkoitusta, sekä lisäksi tehty joitakin muita pienempiä korjauksia
2 tykkäystä

#Johtajat

Seuraavat käyttäjät on korotettu luottamustasolle 4 eli “johtajiksi”. Tämän pitäisi antaa oikeus ketjujen jakamiseen eli tekniseen moderointiin. Ylennys ei velvoita mihinkään, mitä ei halua tai jaksa tehdä. Ominaisuuksien väärinkäyttö johtaa tason pudottamiseen ymv. Toivon mukaan tämä helpottaa ketjujen aiheissa pysymistä.

6 tykkäystä

Kielenkäyttöön liittyvä ohje: nimien vääntely

On kiellettyä käyttää keskustelukumppanista, hänen edustamastaan ryhmästä tai keskusteltavasta ihmisryhmästä sellaista nimitystä, joka on halventava. Tällaista nimitystä saa käyttää ainoastaan niissä tilanteissa, joissa on ryhmä on yleisesti hyväksynyt halventavan nimityksen (esim. kristitty), tai joissa henkilö hyväksyy itsestään käytettäväksi jonkin nimityksen. Jälkimmäisessä tapauksessa nimityksen käyttö sallitaan vain ko. henkilöön liittyen.

Erisnimien vääntely on kiellettyä, oli kyse sitten henkilöistä tai instituutioista. Sellaisia lyhennelmiä on hyväksyttävää käyttää, jotka ovat instituutioiden tai henkilöiden itsensä hyväksymiä.

Ylläpito omaksuu Anskuttimen näkökulman aiheesta:

3 tykkäystä

“Johtajan” vallalla tein ensimmäisen moderointitoimenpiteeni: siirsin homoketjusta 16 viestiä omaksi ekklesiologikseksi ketjukseen.

5 tykkäystä

Siirsin vielä yhden viestin vanhasta uuteen ketjuun. Odotusteni vastaisesti se menikin uuden ketjun viimeiseksi viestiksi eikä kronologiselle paikalleen jonnekin ketjun puoliväliin. Hmm… :thinking:

Feature, not a bug. :stuck_out_tongue:

Asiallista toimintaa. Enkelit taivaassa riemuitsevat jokaisesta ketjujen jakamisesta, jonka ei-moderaattori tekee.

1 tykkäys

Irrotin Trump ja uskonto -ketjusta vähän off topiciin kallistuvan sivujuonteen ja siirsin sen uuteen ketjuun Kardinaali Burken vastainen medialiikehdintä.

1 tykkäys

@atte sai 7 päivän tauon aikaiseksi itselleen tuolla avioliittolainsäädäntökeskustelussa. Varsinainen syy: “provosointi ja epäkohtelias keskustelu, josta varoitettu”. Tarkemmin sanottuna useampi liputus viesteistä, jotka olisivat hiponeet asiallisen rajaa jo kriittisellä puolellakin, mutta suojellulla puolella ylittivät toimenpiderajan. Jatkossa - ohjeeksi annettakoon - epäkohtelias ja provosoiva kirjoittelutyyli ei ole sovelias. Kaikessa keskustelussa noudatettava kohteliaisuutta. Toisten kantojen väittäminen sharialaiksi tai apartheidiksi ei sellaista ole. Erityisesti kiistanalaisissa aiheissa kaikenlainen reductio ad absurdum olkoon vältettävien retoristen keinojen (ja virhepäätelmien) listalla.

Seitsemän päivää on jäähy, ei poisto foorumilta. Jos tuntuu pahalta, niin too bad. Jäähyn jälkeen tervetuloa taas normaaleilla kohteliaisuussäännöillä ynnä muilla foorumin säännöillä.

Suhtaudun lisäksi negatiivisesti tiettyjen nimeämättömien kirjoittelijoiden atte-vihaan, jossa nokitellaan asioista, joista ei ole tarvetta nokitella. Osa liputuksista oli siis täysin turhia. Liputtaneiden on syytä myös katsoa itseensä, ovatko toimineet oikein ja tasapuolisesti t.s. henkilöön katsomatta, niin kuin Jumala toimii. Virheellisistä liputuksista - vaikka en jaksakaan niitä katsella - en nyt lähde jakamaan varoituksia. Mutta huomautan teitä kaikkia pyrkimään foorumin sääntöjen noudattamiseen. Jos sääntöjä pitää mielestänne lisätä tai tarkentaa, ehdottakaa sitä.

Eläkää rauhassa, iloiten ja ylläpitäjän pelvossa… vai miten se meni…

3 tykkäystä

Olen lisännyt mustamaalauksen kiellettyjen sanojen joukkoon.

1 tykkäys

Nyt alkaa minulla riittää tämä. @Thinkcat, ole hyvä ja ota 7 päivän kirjoitustauko. @atte:ssakin oli jotain vikaa, mutta huomattavasti vähemmän, joten hän saa kolme päivää jäähyä.

Syy: en jaksa katsella teidän nahisteluanne, jossa jatkuvasti menette epäkohteliaaksi.

1 tykkäys

Oksettava on lisätty kiellettyjen sanojen joukkoon.

1 tykkäys

Olen päivittänyt foorumin sääntöjä. Sinne on lisätty nyt mm. seuraavia mainintoja:

  • bannattu tai estetty käyttäjä ei saa luoda uutta tunnusta
  • kirjoittajien (ja muidenkin henkilöiden) oikeutta yksityisyyteen, maineeseen, omaisuuteen ja terveyteen kunnioitetaan (uusi kohta “Oikeudet”)
  • kirjoittajat antavat foorumille oikeudet säilyttää ja näyttää viestejä (tätä kohtaa tulee tarkentaa jatkossa; kyse on siitä, että kirjoittajat luovuttavat viestejä lähettäessään foorumille oikeuden pitää heidän tuottamaansa (mahdollisesti tekijänoikeudet suojaamaa) materiaalia ja vapaasti näyttää sitä (foorumin teknisten rajoitusten mukaan) muille käyttäjille
2 tykkäystä